Gepubliceerd op 7 november 2020

Type 2 - de Helper in de hoofdrol

De Helper, dat ben ik.
De Helper die vorige week van haar fiets is gevallen (ik ging niet hard), daarbij haar knieschijf brak (dat is best pijnlijk) en nu dus met een brace en krukken rondloopt. 

De Helper die geholpen dient te worden... ik weet niet wat pijnlijker is, mijn knie of steeds vragen om geholpen te worden 😉.

Het vragen om hulp zit vaak in de kleine dingen. Zoals koffie maken, dat kan ik zeker nog. Ermee naar een stoel lopen niet. Dus drink ik dan de koffie op bij het koffieapparaat of vraag ik hulp? 
Iets laten vallen kan ik ook, het oprapen zal ook nog lukken, alleen kom ik dan niet meer overeind. Hoe lang wacht ik met vragen? 

Gelukkig ken ik mezelf al langer en komt ook dit weer helemaal goed! 

Voor vandaag presenteer ik je een video waarin ik door Bart Schwartz vanuit het PEP (Platform Enneagram Professionals) werd geïnterviewd over mijn type 2. Ik vertel hier hoe en wanneer ik met het Enneagram begonnen ben en waar mijn oorsprong ligt. 

Ook praat ik erover hoe ik in eerste instantie een hoop aversie tegen mijn type had, wanneer ik mijn doorbraak had tot mijn type 2, hoe ik mezelf vergeven heb dat ik dit type ben en wat ik er nu allemaal uit kan halen. 

Als ik zo terugkijk, is het een heel open en ook intiem interview geworden. 
Ik hoop dat je er veel aan hebt om het te bekijken.