Gepubliceerd op 6 maart 2021

Toeval bestaat niet? Of toch wel?

Vorige week kwam er een e-mailbericht binnen.
Berichten komen dagelijks vele malen in mijn mailbox. En heus, ik lees niet alle berichten. Als ik de afzender niet ken of als ik het gevoel heb dat iemand zijn frustraties lukraak in de wereld denkt te moeten zetten, dan lees ik vaak niet veel verder en verwijder ik het bericht meestal snel uit mijn mailbox.

Deze mail was anders. Op de een of andere manier bleef mijn aandacht hangen bij de woorden LICHT, een vertelling.
Nieuwsgierig als ik ben naar vertellingen las ik intuïtief verder.

Ik zal jullie niet lastig vallen waarom de schrijver deze mail stuurde maar het betrof wel een klein boekje van Monique van der Zanden met de titel “LICHT, een vertelling”.

Intuïtief heb ik het boekje besteld en vorige week zaterdag kreeg ik het in de brievenbus. Inmiddels heb ik het boekje in een week tijd al meerdere keren opnieuw gelezen of heb ik er stukken uit tot mij genomen. De tekst laat mij niet los.

Ik word iedere keer ontzettend geraakt en al weet ik nu nog niet helemaal waarnaartoe dit mij zal leiden, maar ik voel en weet dat dit boekje mij oproept om mijn licht nog meer te laten schijnen.

Op mijn website kun je bij mijn biografie lezen hoe ik mijn levensopdracht heb teruggevonden door mij te her-inneren waar ik als kind in geloofde. Je zou ook kunnen zeggen dat ik daar nog wist wat mijn roeping is in dit leven.

Hoe ouder ik word hoe meer het mij lukt om vormen te vinden waarin ik deze roeping kan uitdragen in de wereld, naar mensen toe.

Ik ben er van jongs af aan van overtuigd dat er een hogere macht bestaat die ervoor zorgt dat alles goed komt.

In het universeel Soefisme vind ik inspiratie over hoe ik de Ene kan duiden, begrijpen voor zover dat een mens gegeven is. Soefies zeggen dat het leven zit tussen de eerste inademing en de laatste een uitademing. Dat is helemaal waar. Maar wat is dan “het leven”? Wat is God, het Goddelijke?

Ik voel dat ik wederom op een kruispunt in mijn leven sta. Mijn leeftijd maakt al dat ik vanzelf op het kruispunt sta van een werkend leven naar een leven zonder betaald werk. Ik ben dankbaar dat ik de keuze heb om op een kruispunt in mijn leven te staan en dat ik er op mag vertrouwen dat het antwoord wel tot mij komt. Dat is een kwestie van zelfonderzoek.

Allereerst verlang ik ernaar om mijzelf te vinden in een nieuwe weg om mijn persoonlijke roeping in de wereld te zetten. Dankzij het boek “Licht, een vertelling” van Monique van der Zanden en de Innerlijke School van het Soefisme word ik weer verder ingeleid in hoe ik mij het Goddelijke kan voorstellen en hoe ik daarmee in contact kan komen en blijven.

Ik spreek de hoop uit dat mijn inspiratiebronnen en ontdekte wijsheden ook jullie mogen gaan inspireren.

Mocht je hierover in gesprek met me willen gaan, neem dan contact met me op.