Gepubliceerd op 25 augustus 2020

In gesprek met type 8 - De Leider

Type 8: de leider. 

Iemand die overkomt als groot, vol gezag, intens en met veel energie. Als type 8 binnenkomt, dan weet je dat. Type 8 kan nogal hard overkomen, maar niemand is harder voor zichzelf dan type 8. Bevelen aannemen doen ze niet graag en iemand vertrouwen doen ze niet gauw. Dit type volgt liever de eigen wil en houdt het heft in handen. "Ik kan niet tegen onrecht, ik kom altijd op voor de zwakkere." 

Ik ben vandaag in gesprek met Odilia, een type 8. Een krachtig type, die 8. Voor veel vrouwen ook een moeilijk type want ze werden vroeger vaak kort gehouden. Zeker de generatie uit de jaren '50 en '60. "Doe niet zo stoer, gedraag je, wees niet zo direct." Het is een type waar jongens makkelijker mee wegkwamen. 

Met Odilia praat ik over haar type 8, hoe haar leven is en wat het met haar doet dat ze een type 8 is. We hebben het erover dat ze door de Enneagram trainingen en verdieping zichzelf (en anderen) veel beter begrijpt. Zo begrijpt ze haar moeder (een type 9) nu veel beter en kan ze een betere relatie met haar opbouwen. Het weten geef rust. 

Een mooie zin die Odilia zei en ook typisch voor het Enneagram is: "Het is verwonderend dat je gewoon ergens letterlijk beschreven staat." 

Mocht je na het kijken van deze video vragen hebben, stuur me dan een e-mail: info@sacrecola.nl